Stadswacht maakt een plaat – aflevering 1

U had het misschien al gezien. Maar Stadswacht gaat een plaat maken. Het leek ons wel een aardig idee om dat proces te documenteren in een sporadische blogpost. We wilden er eigenlijk een televisie serie van maken, maar om één of andere duistere reden reageerde de zender VIER niet bijzonder positief op dat idee. Niet dat we daar erg van waren aangedaan, eerder verbaasd. Je hebt namelijk niet veel meer nodig dan wat creativiteit en Iphone 4S camera’s om een product te maken dat beter is dan 80% van de huidige programmatie.

Ook Medialaan was trouwens ook niet bitter enthousiast. Een programma over beide de Stadswacht en de Buurpolitie is misschien een beetje te veel van het goede. Een blogpost dan maar.

Er zijn vrijwel 100 vragen die komen kijken bij het uitbrengen van een album: “Zijn er genoeg songs of inspiratie?” – dat leek ons geen probleem. “Zijn we er klaar voor als band?” – Met 2 EP’s onder de gordel en heel wat voorprogramma’s leek ook dat geen barrière. “Is er genoeg financiering voor handen?” – slik, daar waren we evenwel niet op voorzien. Wij waren weeral totaal vergeten dat je als beginnende muzikant niet echt veel verdient. Daar doen wij het ook niet voor, maar dat maakt nu wel dat wij voor de plaat vanaf seconde 1 zowat met de gebakken peren zitten.

Uitgebroed Boekborrel

Gelukkig is Stadswacht geen band die zomaar bij de pakken blijft zitten. We gingen dus meteen op zoek naar centjes. Dat begon goed met €1,24 tussen de zetel van ons repetitiekot. De persoonlijke rekening van de bandleden was dan weer niet om over naar huis te schrijven maar Gil vond wel nog €2 in een vuile broek. Gezien hij die week ook nog op café moest, een muzikant noemt dat netwerken, gunden we hem dat ene pintje nog wel.

Maar daar zaten we dan, met onze dure instrumenten in ons repetitiekot, maar geen manier om ze op te nemen. Tot een van ons met een fantastisch idee kwam: “Waarom vragen we het niet aan ons publiek?”. De rest van de band, die dachten dat ze een echte job zouden moeten gaan zoeken om de plaat waar te kunnen maken, waren meteen enthousiast. Niet tegenstaande dat wij in principe al alles aan u te danken hebben. U komt naar de shows, u koopt de EP’s, u deelt op uw sociale media, zonder al die zaken is de marktwaarde van Stadswacht letterlijk €1,24.  Toch hadden we op één week al 50% van ons doelbedrag bij elkaar. Daarvoor zijn wij enorm dankbaar en brengen wij voor u graag nog een liedje, dat u misschien voor uw vrienden kan zingen.

Stadswachteke zoete

Ligt weer aan uw voeten

Voor het maken van een plaat

Is dat dan geen centje waard?

 

ps. Ulule.com/Stadswacht/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s