Allemaal willen we de hemel – Deel 3

Het zal voor u ondertussen wellicht geen geheim meer zijn dat stadswacht met een nieuwe single komt. Als dat u ontgaan is dan moet u wel onder een steen leven, en dan weet u het bij deze alsnog. Stadswacht komt met een nieuwe single. U zal het geweten hebben. We zijn ondertussen uit de studio, dus het ding komt er, en hoe meer mensen ervan weten hoe beter.

IMG_0827 (2)
Micro’s en gitaren genoeg, talent hier en daar nog zoek.

Werken in een opnamestudio is nogal een bijzonder fenomeen. Het is een kans om je eigen werk als muzikant te vereeuwigen op een plaatje dat iedereen waarschijnlijk na een maand is vergeten. In dat opzicht is het erg spannend. Het is ook best spannend zoals Brexit of de Amerikaanse presidentsverkiezingen spannend zijn: het zou weleens erg fout kunnen lopen. Persoonlijk vind ik dat het nieuwe nummer ook dezelfde politieke draagkracht heeft als beide gebeurtenissen, maar daarvoor kan u altijd deel 2 nog lezen van deze tirades.

Een ding is zeker: het is vermoeiend. Zo vermoeiend. Ik zou u niet kunnen uitleggen hoe vermoeiend dat het is. Dus dat is exact wat ik ga doen. Stel dat u 3 dagen moet doorbrengen op een plek waar u ongeveer evenveel bewegingsruimte heeft als op een lijnbus tijdens de spits op een warme zomerdag, inclusief de zweetlucht. Hier duwt men een gitaar in u handen en laat men alles wat u speelt op die gitaar drammen door een koptelefoon die men vakkundig aan uw oren heeft gelast. Vervolgens wordt u door een onsympathiek heerschap met een revolver/een producer (schrap wat niet past) gedwongen om hetzelfde deuntje van 826 keer te spelen (foutenmarge van 15) tot u er bij neervalt of u de verlossende woorden hoort: “Dat was wel oké”. Vervolgens mag u naar het volgende deuntje, al dan niet op een ander instrument, en begint het verhaaltje weer van voor af aan. U overleeft trouwens enkel op harde pistolets en chips. Vermoeiend dus.

Allemaal goed en wel, dat zou je er voor mogen over hebben. Alleen zit je opeens als muzikant in de benarde situatie dat je een nummer uitbrengt dat jijzelf al lang beu bent gehoord. Het komt als het ware je strot uit. De enige kwaliteit die het nummer nog heeft is dat u, ons publiek, er ons complimenten over kan geven. U wordt aangemoedigd om dat zoveel mogelijk te doen, hoewel dat we eigenlijk geen idee hebben wat u er nu uiteindelijk van zal vinden. Het kan nog all kanten uit. Zoals ik al zei: het is exact zoals Brexit of De Amerikaanse presidentsverkiezingen. Als dat maar goed afloopt. Stemmen kan op 4 Oktober.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s