Allemaal willen we de hemel – Deel 1

Driewerf hoera. Wees blij! Juich, lach en zing tot iedereen in de trein uw vreemd aanstaart. Niets zou uw euforie mogen temperen. Stadswacht brengt binnenkort een single uit. Op uw vraag waarom dat nu net een goede zaak is herinner ik u met plezier aan een universele raad uit Piet Pienter & Bert Bibber: “Een hoofd dient om een hoed op te zetten, niet om te denken”.

U denkt toch ook niet na over cultureel erfgoed, dat is net de bestaansreden van de term. Dingen waarvan het nut volledig achterhaald is maar te veel moeite kosten om weg te werken doopt men cultureel erfgoed. Boem pats, in een klap weer nuttig.  En een nieuwe Stadswacht single is ook een beetje cultureel erfgoed. Toch? Weliswaar Vlaams cultureel erfgoed. Zowat het minst culturele cultureel erfgoed ter wereld. Maar je moet ergens beginnen.

Nu u even verward bent over wat dat er nu eigenlijk allemaal mee te maken heeft, zal ik u vertellen hoe het met Stadswacht is. Binnenkort kruipen we de studio in met een nieuw nummer genaamd “Allemaal willen we de hemel”. Zij die het reeds kennen: proficiat. Zij die het nog niet kennen: u bent in de meerderheid. Ongeacht voorgaande indeling zijn we momenteel volop bezig aan onze preproductie. Sounds worden gekozen, partijen worden lustig geschreven, videoclips worden gepland, meningsverschillen worden uitgevochten met een potje ‘blad, steen, schaar’; het echte werk. Zo’n single op de markt brengen is een hele onderneming.

Ik raad u trouwens niet aan ondernemer te worden. U kan beter uw dagen verslijten in de ambtenarij of op brugpensioen in de politiek. Een beginkapitaal kan u beter steken in loterijtickets, ook al weet iedereen dat het een taks op een gebrek aan gezond verstand is. Anders vinden ze wel een andere belasting uit om er mee aan de haal te gaan en daarmee maakt u aanzienlijk minder kans om een miljoen euro bijeen te rijven. Dat heeft natuurlijk ook weer niets met de single te maken, maar ik klaag graag, dus leer er mee leven.

Het artwork voor de single ligt trouwens ook al vast, als u dan toch echt graag en nieuwigheidje wilt oppikken. Het was een lange weg. De eerste pogingen waren weer opvallend lelijk. Ik vermoed dat die waren ontworpen door iemand op klompen die zijn gevoel voor stijl had opgepikt op de landbouwbeurs in plaats van de modeweek in Milaan. Maar uiteindelijk kwam er toch iets uit de bus waar we met de 5 leden van Stadswacht alvast trots op zijn. Laten we hopen dat we over de single hetzelfde kunnen zeggen.

En waar die over gaat? Leest u toch deel 2.

21463098_1948195312102141_5071148005535614923_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s