Garagemuziek

Uitgeput maar voldaan wandelt Stadswacht uit de opnamestudio na een eerste dag. Dat die studio in een garage is gebouwd, houdt ons ook niet tegen. Dat wil namelijk niet zeggen dat de sound die er geproduceerd wordt minder goed is, wel dat een muzikant die er iets inspeelt dat doet met zijn knieën tegen zijn eigen voorhoofd. Maar ook in die omstandigheden achten we ons in staat een knal-EP te produceren, zelfs als Jelle elk drumelement individueel moet inspelen.

14233369_1114881845268609_161631353_o

In de studio werken we samen met Ward Neirynck. Een man met naam binnen de muziekwereld. Hij mixt muziek van onder andere Yevgueni en Emma Bale. Hij had ons ook deze studio aangeraden. Goed gerief dus. De beste micro’s, een fantastische technicus, ook Robin Aerst (zie vorig blogbericht) heeft nog een laatste bijdrage geleverd aan de muziek, er kan niets misgaan. Dat is natuurlijk buiten onszelf gerekend, maar als dit project een totale flop is, dan heeft u het volste recht om dat op ons te steken. Dat maakt deze opnames een foolproof plan: als het allemaal loopt zoals we willen kan u van de EP genieten, zo niet, dan heeft u op zijn minst nog eens goed gelachen. Entertainment alom.

U moet weten, in een studio gaan met al uw materiaal, zeker als u geen miljoenen platencontract hebt, is een hele opgave. De ochtend alleen al. Op een onheilig uur laden we onder de kerktoren van Werchter 2 wagens overvol. 7 gitaren, 3 gitaarversterkers, een berg pedalen, 2 basgitaren, een volledige drumkit met extra snaredrums en 2 sets cimbalen, een piano, 2 cello’s, 5 muzikanten en wat snacks voor onderweg. Enkel het hoogstnoodzakelijke dus. Even tussendoor, laatst wilde iemand ons boeken voor 50 euro, want muziek doe je toch voor je plezier.

14233471_1114881968601930_216153668_o

Trouwens, om zo’n dag opnames te beginnen moet je ook enorm goed uitgerust zijn. Zo had Stadswacht het dan ook afgesproken. Bijgevolg was iedereen dus al doodop nog voor de dag begon. Gelukkig is Ward een man met meer geduld dan wij allemaal samen, die goed weet waar hij mee bezig is. Met zijn raad krijgen we na een paar takes de muziek toch goed (genoeg) en hebben we onze eerste werkbare tracks.

De groepssfeer binnen Stadswacht zit zoals altijd geweldig. Hierbij helpt dat studiowerk is voor een muzikant wat in een put zitten is voor een archeoloog. Niemand begrijpt helemaal wat je er doet, en het draagt relatief weinig bij aan de samenleving.

(red. De cellist van stadswacht studeert archeologie).

 


Een reactie op “Garagemuziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s